ENERJİ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Bu aralar zamanımızın çoğu pandemi nedeniyle evlerimizde geçiyor. Tam da mevsim dönüşünde olduğumuz nisan ayı güzel enerjileri evimize çekmenin, negatifliği uzaklaştırmanın en uygun zamanı.

ENERJİ TEMİZLİĞİ NEDİR?

Enerji temizliği bulunduğumuz ortamın, evimizin, iş yerimizin ya da eşyalarımızın, birikmiş olan negatif enerjiden arındırılmasıdır. Enerji alanını temizlemedir. 

NEGATİF ENERJİ NEDİR?

Negatif enerji, bizi bulunduğumuz ortamda kötü yönde etkileyen, huzursuz eden olumsuz enerji frekansı. Bütüne ve dengeye zarar verdiğine, hayatımıza şansızlık getirdiğine inanılır. Bu yüzden enerji temizliği çok eski zamanlardan beri, binlerce yıldır mekanlarda, insanlar ve objeler üzerinde yapılan bir çalışma.

Enerji temizliği nasıl yapılır?

Amaç bulunduğumuz ortamdaki eski, durağan enerjiyi temizlemek, güzel enerjiyi çekmek ve ortamdaki dengeyi yeniden kurmak.

Anadolu geleneklerimizde de var olan enerji temizliğinde özellikle günlük, üzerlik ve adaçayı yakarak nazardan korunulduğuna inanılıyor.

ENERJİ TEMİZLEME RİTÜELİ

Enerji temizliği için en uygun zaman mevsim geçişleri. Ayrıca yeni bir eve taşındığımızda ya da bir ayrılık yaşadığımızda, kısacası hayatımızın dönüm noktalarında enerji temizliği yapmak hem evimize hem de bize çok iyi gelecek. Dolunay ya da ay tutulmalarında evde enerji temizliği yapmak iyi gelir. 

Evlerde özellikle ışık almayan köşeler, dolap arkaları, uzun süre ellenmeyen çekmeceler, tozun biriktiği yerler negatif enerjinin biriktiği yerler. Buraların enerjisinin tüm eve yansımasını engellemek hiç de zor değil.

NEGATİF ENERJİ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Enerji temizliği için yardımcılara ihtiyacımız olacak.

ENERJİ TEMİZLİĞİ İÇİN NELER KULLANALIM?

1.      Sirkeli su 

2.      Doğal tütsü

3.      Doğal mum 

4.      Uçucu yağlar

5.      Kaya tuzu 

EVDE NEGATİF ENERJİ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR? 

Başlamadan önce, bulunduğumuz mekandaki dağınıklıkları toplamak oldukça akıllıca olur. Uzun süredir kullanılmayan ya da sevmediğiniz her şey fazlalıktır, bunları kaldırmak iyi gelir. Çekmecelerinizi düzenleyip temizleyebilir, örneğin içlerine lavanta kesesi koyabilirsiniz.

Ortam havasını temizleyin. Pencereleri açın, evinize temiz havanın girmesine izin verin. Eve güneş girmesi önemli, buna her zaman dikkat edelim. Pencere kenarlarında bitki bulundurmak da harika olacaktır.

Sirkeli su ile silin

Çevreye dost ve sağlığa zararsız sirke ile evi doğal yolla dezenfekte edebilirsiniz. Yüzeyleri sirkeli su ile silmek hem doğal temizlik sağlar hem de enerji temizliğinin ilk adımı olarak düşünülebilir.

Enerji temizlemede tütsü kullanımı

Doğal bitkileri tütsü gibi yakmak ve dumanını ortamda dolaştırmak enerji temizliğinde önemlidir. Bitkilerin yakılarak tütsü gibi kullanılması eski çağlardan beri dini ritüellerde görülmektedir.

Adacayı ile enerji temizleme 

Örneğin adaçayı tütsü olarak evde yakılıp dumanının odalarda, köşelerde ve eşyalar üzerinde dolaştırılması evde negatif enerji temizliği için önemlidir.

Evin enerjisini temizleme için kullanılan bitkiler adaçayı yaprakları, lavanta çiçekleri, zeytin ya da biberiye yaprakları olabilir. Günlük reçinesi de eski çağlardan beri kullanılan doğal tütsülerden. Tek başına ya da üzerlik tohumu ile bir çanağın içinde oluşturduğunuz köz üzerinde yakıp dumanını odanızda dolaştırabilirsiniz. Ya da adaçayı yapraklarını yakıp ateşini söndürerek dumanını ortamda gezdirebilirsiniz. Sığla ağacından elde edilen günlük buhuru hem hoş kokusuyla hem de enerjisiyle doğal tütsü olarak harika bir seçimdir. Olivya Dükkan Bitkisel Tütsü günlük reçinesi, günlük buhuru, üzerlik tohumu ve adaçayı yaprakları karışımıdır.

Mum yakın

Mum yakmak evi negatif enerjiden temizleme için önerilir. Evimizde doğal mum yakmak hem mutluluk verir, hem ortamın havasını temizler. Mum olarak parafinden yapılan sentetik mumlar yerine doğal balmumu ya da soya mumlarını tercih etmeliyiz. Evimizin değişik yerlerinde mumları yakabilir ya da odamızın bir köşesinde hazırladığımız enerji köşemize mumlarımızı yerleştirebiliriz.

Uçucu yağları kullanın

Evde enerji temizliği için aromaterapiden de faydalanıyoruz. Güzel kokmak ve aromatik kokulara sahip bitkiler tarih boyunca insanlığın ilgisini çekmiş. Enerjilerinin yüksek olduğu bilinen uçucu yağlar enerji temizliğinde olmazsa olmazımız. Sevdiğiniz kokuları tercih edin. Sakinleşmek için lavanta uçucu yağısedir uçucu yağıgünlük uçucu yağı, enerjimizi yükseltmek ve mutlu olmak için narenciye uçucu yağlarını (portakal, mandalina, limon, bergamot, greyfurt) tercih edebilirsiniz.

Uçucu yağları kullanmanın en güzel yolu buhurdanlık ya da difüzörlerdir. Geleneksel ritüellere uygun buhurdanlık alt kısmına balmumu tealight koyabileceğiniz üst haznesine su ve uçucu yağ ilave edebileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. Mum yandıkça su ısınır ve uçucu yağın kokusu ve enerjisi ortama yayılır.

Uçucu yağların enerjisinden kendinize oda spreyi yaparak da faydalanabilirsiniz.

MEKAN ENERJİ TEMİZLİĞİ İÇİN ODA SPREYİ FORMÜLÜ

25 ml içme su

25 ml etil alkol

25 damla uçucu yağ (dilediğiniz uçucu yağı tercih edebilirsiniz)

Cam beher içine önce alkolü alın, uçucu yağı ilave edin. Cam baget ile karıştırın. Üzerine içme suyunu ilave edin, yeniden karıştırın. Fısfıslı şişe içine alıp oda spreyi olarak kullanın.

KAYA TUZU KULLANIN

Kaya tuzu evdeki negatif enerjiyi alır mı? Tuz negatif enerjiyi toplar. Evlerimizde örneğin evin girişinde bir kase içinde kaya tuzu bulundurmak faydalı olacaktır. 10 günde bir tuzu dökerek yenisiyle değiştirin. Ayrıca kase içindeki kaya tuzuna balmumu dilek mumları dikerek de pozitif enerji köşenize dekoratif bir obje oluşturabilirsiniz.

GÜLÜN ENERJİSİ

Bitkiler içinde en yüksek enerjiye sahip gül aromaterapide oldukça önemli bir yerde. Kokusuyla mutluluk veren, yüksek enerjisiyle negatif enerjiyi temizleyen gülü enerji temizliğinde es geçmeyelim. Gül uçucu yağını koklayabilir ya da gül suyunu bulunduğunuz ortama ya da kıyafetlerinize fısfıslayabilirsiniz.