ARGAN YAĞI NEDİR?

Argan yağı sadece Fas’ın belli bölgesinde yetişen argan ağacının tohumlarının soğuk sıkılmasıyla elde edilir. Bir dönem sıvı altın olarak da anılan argan yağı, antioksidanlar ve E vitamini açısından oldukça zengindir. 


ARGAN YAĞI NASIL KULLANILIR NEYE İYİ GELİR?

Argan yağı saça faydaları ile bilinir. Ayrıca doğal ve değerli bileşenlere sahip olduğundan cilt bakım yağı olarak da kullanabilirsiniz. Argan yağı saç ve cilt uygulamalarında tek başına direkt olarak kullanılabileceği gibi diğer doğal yağlar ile de karıştırılarak kullanılabilir. 

ARGAN YAĞI SAÇ İÇİN NASIL KULLANILIR?

Biz de saç bakım yağı olarak öneriyoruz. Argan yağının saça ne faydası var derseniz saç tellerini besleyip güçlendirdiğini söyleyebilir. Saça argan yağı kullananlar saçlarının kırılmasını ve yıpranmasını önlediğini belirtmektedirler.

Argan yağı saç bakımında en çok kullanılan doğal yağdır. Saç bakımı için dilerseniz saçları yıkamadan önce dilerseniz yıkadıktan sonra kullanabilirsiniz. 

Saçlarınızı yıkamadan önce saç diplerine uygulayıp yarım saat bekletebilirsiniz. 

Banyodan sonra saça Argan yağı kullanmak isterseniz saçlar hafif nemli iken, 3-5 damla avucunuza alıp tüm saça uygulayabilirsiniz. Bakım yapar, saçlarınızın parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. 

ARGAN YAĞI YÜZE UYGULANIR MI?

Argan yağı saça faydaları yanında cilt için de kullanılır. Argan yağının pek bilinmeyen kullanımı cilt bakım serumu olarak kullanılabilmesidir. Kolay emildiği ve cilde sürüldüğünde yağlı his bırakmadığı için özellikle yağlı ve karma ciltler için harika bir nemlendiricidir. Temiz cilde gece serumu olarak 3-4 damla kullanka yeterlidir.

Hem cilt hem de saç bakımında sıklıkla önerdiğimiz argan yağını, ister tek başına ister diğer doğal sabit yağlarla karıştırarak kullanabilirsiniz. 

Unutmayalım!

Argan yağı İLAÇ DEĞİL. Hastalıkların önlenmesi ya da tedavi edilmesi amacı ile kullanılamaz. Sadece harici kullanım için kullanıyoruz ve kullanımdan önce alerjik reaksiyonlara karşı vücudun küçük bir yerinde mutlaka denenmesini öneriyoruz.

Argan yağı içeren Olivya Dükkan ürünleri kaş bakım yağısaç bakım yağıyüz bakım serumu. Cildinizi doğal bakım yağları ile tanıştırmak için hemen tıklayıp inceleyin.