BALMUMU MUM NEDİR? 

Balmumu, işçi arıların belli yaş dönemlerinde salgı bezlerinden salgıladıkları doğal ve şifalı bir madde. Aslında bu maddeyi bal ve polenlerini depolayacakları gözlerini örmek için salgılıyorlar. Saf balmumu salgılandığı anda beyaz olmasına rağmen zamanla koyulaşarak değişik tonlarda sarıya dönüyor. Suda çözünmez, yağda çözünür ve 60-65 °C’de tamamen erir. Yağ bazlı cilt bakım ürünlerinde cilt yumuşatıcı olarak kullanılır. 


BALMUMU MUM YAPIMI

Balmumu, özellikle cilt için faydalı olması yanında yanma özelliği de bulunan bir madde. Dolayısıyla mum yapımında kullanabiliyoruz.

Olivya Dükkan Balmumu Mumları saf balmumu kalıplarından ev dekorasyonuna uygun değişik boyutlarda kesilerek ve elde sarılarak hazırlanmaktadır. 


BALMUMU MUM NE İŞE YARAR?

Ortam havasını temizleyen, yanarken çıkan doğal kokusu ile doğal yaşama gönül verenlerin tercihi olan balmumu mumlar, kendine özgü hoş bir kokuya sahiptir. Ev dekorasyonu ürünü olarak şık bir alternatiftir. Sentetik, parafin içerikli ve toksik olabilecek mumlar yerine doğal balmumu yakabilirsiniz. Meditasyon ve yogada kullanım için ideal mumlardır.


BALMUMU MUMUN ÖZELLİKLERİ

  • Doğal balmumu ortam havasını temizler.
  • Doğal yapısı ile toksik kimyasal salmaz.
  • Balmumu mumlar doğal kokusu ile ortam havasını yumuşatır.
  • Estetik görünümüyle ev dekorasyonu için harika bir seçimdir.
  • Meditasyon ve yogada kullanım için uygundur.
  • Buhurdanda uçucu yağ ile balmumu tealight oldukça uyumlu olacaktır.


PARAFİN MUM ZARARLI MI?

  • Petrol türevi olan parafin yandığında ortama kimyasal toksik malzeme salar. Sürekli solunduğunda sağlık problemlerine neden olabilir.
  • Nefes darlığı ve astım problemleri varsa belirtileri tetikleyebilir.
  • Buhurdanda doğal uçucu yağ kullanılıyorsa sentetik parafin mum tercih edilmemelidir.


OLİVYA DÜKKAN BALMUMU MUMLAR

Olivya Dükkan balmumu mumları, balmumundan el yapımı olarak üretilir. Sentetik esans, kimyasal, parafin içermez.


BALMUMU TEALİGHT

Dökme ve sarma şeklinde iki tip balmumu tealight bulunmaktadır. Sarma olan balmumu peteklerden sarılarak, dökme olan ise balmumu ısıtılıp yeniden tealight kabına dökülerek elde edilir. Dökme balmumu tealight yaklaşık 4 saat, sarma balmumu tealight yaklaşık 2 saat yanar. Buhurdanlıkta kullanım için uygundur, buhurdanlık mumu olarak kullanılır. 


BALMUMU BLOK MUM

Balmumu blok mum, dekoratif amaçlı kullanıma oldukça uygundur. Yaklaşık 4 saat yanar. Boyu yaklaşık 11 cm, çapı yaklaşık 4,5 cm'dir.


BALMUMU ŞAMDAN MUM

2'li olarak satışta olan balmumu şamdan mum, dekoratif amaçlı kullanıma oldukça uygundur. Yaklaşık 3 saat yanar. Boyu yaklaşık 22 cm, çapı yaklaşık 1,5 cm'dir.


BALMUMU MİNİ MUM

2'li olarak satışta olan balmumu mini mum, dekoratif amaçlı kullanıma oldukça uygundur. Yaklaşık 3 saat yanar. Boyu yaklaşık 7 cm, çapı yaklaşık 3 cm'dir.


BALMUMU DİLEK MUMU

6'lı olarak satışta olan dekoratif balmumu dilek mumlarının teki yaklaşık 40 dakika yanar. Boyları yaklaşık 22 cm, çapı yaklaşık 1 cm'dir.


Olivya Dükkan balmumu mumlarımızı inceleyip satın almak için online dükkanımızı ziyaret edin.