EVDE BUHURDANLIK YAĞI NASIL YAPILIR?

BUHURDANLIK YAĞI NEDİR?

Aynı zamanda dekoratif bir ürün olan buhurdanlık ile doğal yolla evimizi, odamızı kokulandırabiliyoruz. Buhurdanlık kullanabilmemiz için buhurdanlık yağına ihtiyacımız var. Buhurdanlık yağ çeşitleri doğal veya sentetik olabilir. Doğal buhurdanlık yağı kullanmak isterseniz uçucu yağ buhurdanlık için idealdir. Hemen hemen tüm uçucu yağları buhurdanlıkta kullanabilirsiniz.

BUHURDANLIKTA HANGİ YAĞLAR KULLANILIR?

Buhurdanlıkta kullanılan yağlar hoş kokulu ve uçucu özellikte olmalıdır. Lavanta yağı buhurdanlık için en çok tercih edilenlerden biridir. Lavanta uçucu yağı dışında limon uçucu yağıportakal uçucu yağısedir uçucu yağıokaliptus uçucu yağıbergamot uçucu yağııtır uçucu yağı buhurdanlık yağları olarak kullanılır. Uçucu yağ çeşitleri içinden hoşunuza giden kokuyu seçip buhurdanlık yağı olarak kullanabilirsiniz. 

Evde buhurdanlık yağı nasıl yapılır?

Buhurdanlık yağının odayı kokulandırması için uçucu özellikte olması gerekir. Uçucu yağları bu yüzden tercih ediyoruz. Satın aldığımız uçucu yağların ise saf uçucu yağ olması önemli. Saf uçucu yağları direkt buhurdanlık yağı olarak kullanabileceğiniz gibi size özel buhurdanlık yağı da yapabilirsiniz.

Evde buhurdanlık yağı yapımı için önce kokusunu sevdiğiniz uçucu yağları edinin. Cam amber şişe içerisinde dilediğiniz uçucu yağdan değişik oranlarda kullanarak karışım hazırlayın. Bu karışımı buhurdanlık yağı olarak kullanın. Bu şekilde buhurdanlık yağ çeşitleri elde edebilirsiniz. En iyi buhurdanlık kokusu sevdiğiniz kokuların karışımından oluşan yağ karışımıdır. 

BUHURDANLIK YAĞI TAVSİYESİ

Narenciye grubu uçucu yağlar enerji verici canlandırıcı özelliktedir. Limon uçucu yağı, portakal uçucu yağı ve bergamot uçucu yağı bu gruba girer. Buhurdanlık yağı yapımı için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tüm kokularla uyumludurlar.

Lavanta ve sedir uçucu yağları rahatlama ve sakinlik sağlar. Çiçeksi kokuları seviyorsanız ıtır uçucu yağı ve neroli uçucu yağını karışımlarınızda tercih edebilirsiniz. 

BUHURDANLIK YAĞI NASIL KULLANILIR?

Buhurdanlığın üst kısmındaki hazneye önce ılık su koyun. Su içine bulunduğunuz ortamın büyüklüğüne göre 3-5 damla buhurdanlık yağı ilave edin. Buhurdanlık için tealight mum kullanın. Mumu yakın. Mum yandıkça su ısınır ve buhurdanlık yağı kokusu ortama yayılır. 

En iyi buhurdanlık kokusu için buhurdanlık yağ çeşitlerinin saf uçucu yağlar veya uçucu yağ karışımı olmasına dikkat etmek önemli. Buhurdanlık yağı olarak sentetik kokuları tercih etmek ya da ucuzlatmak için kullanılan bir yöntem olan tağşiş edilmiş yağları kullanmak sağlığımız için zararlı olabilir. 

Ayrıca buhurdanlığı en fazla yarım saat kullanmamız ve kullanım sonrasında odamızı havalandırmamız gerektiğini de hatırlatmak isterim.