ÇÖREK OTU SABUNU

Antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahip çörek otu yağı kullanarak ürettiğimiz çörek otu yağlı zeytinyağı sabunu tüm cilt tipleri için uygun. İster el hijyeni ister banyo sabunu olarak kullanabilirsiniz. Hem saçlarınız için hem de vücudunuz için kullanabileceğiniz çörek otu sabunu, özellikle alerjik ciltlerde rahatlama sağlar. Egzama benzeri cilt problemleri yaşayanlar güvenle kullanabilir.


"Olivya Dükkan Çörek Otu Sabunu aldım, peki içinde hangi yağlar var?" derseniz:

  • Zeytinyağı
  • Çörek otu yağı
  • Hindistan cevizi yağı
  • Hint yağı

Çörek otu sabunu üretirken kullandığımız doğal yağları kısaca tanıyalım.

ZEYTİNYAĞI

Geleneksel sabunların göz bebeği zeytinyağı, tüm sabunlarımızın ana hammaddesi. İçeriğinde bulunan, sabunlaşabilen trigliseritler dışındaki, sabunlaşamayan steroller, antioksidan özellikteki fenol bileşenler ve E vitamini cildimiz için oldukça kıymetli. Çörek otu sabunu, içeriğindeki zeytinyağı sayesinde cildimizi temizlerken besler ve nemlendirir.

ÇÖREK OTU YAĞI

Çörek otu yağı doymamış yağ asitlerince zengin. Kaliteli soğuk sıkım çörek otu yağı antioksidan özellikte timokinon adlı fenolik bir bileşen içerir. Antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahip çörek otu yağı özellikle egzama benzeri alerjik ciltler için rahatlatıcı etkiye sahip.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Doymuş yağ asitlerince zengin Hindistan cevizi yağı, fenolik asit ve tokoferolce zengin. Saç bakımında da sıklıkla kullandığımız Hindistan cevizi yağı kepek kontrolünde etkili. Nemlendirme özelliği yüksek. Hem saç hem de cilt için besleyici. Sabunun temizleme gücünü ve köpük oluşumunu arttırıyor. 

HİNT YAĞI

Hem saç ve saç derisi hem de cilt ürünleri içeriklerinde sıkça karşılaştığımız hint yağı, içerdiği risinoleik asit ile eşsiz bir yağ. Cilt alerjilerinde rahatlama sağlayan ve cildin nemlenmesine katkı sağlayan hint yağını sabunda özellikle kalıcı köpük arttırıcı olarak kullanıyoruz.

Çörek otu sabunumuzun içine ayrıca çörek otu tohumu serpiştirdik, böylece sabun ile vücudunuza da peeling yapabilin istedik.