Evde Doğal Parfüm Yapımı

Kokular tarih boyunca insanların ilgisini çekmiştir. Önceleri soyut varlıklara ve tanrılarına mesaj gönderme yolu olarak kullandılar kokuları. Kokulu bitkilerin dal, yaprak, çiçek gibi kısımlarını yakarak dumanını göğe yükselttiler. Tanrılara ulaşmak, mesaj göndermek için dini törenlerde ve ritüellerde kokuları kullandılar.  

Sonrasında güzel kokmak için doğanın kokularını kullandılar. Yağ bazlı parfümlerle başlayan bu yolculuk sonrasında alkolün parfüm dünyasına girmesiyle gelişti ve günümüze kadar geldi.

Modern dünyada teknolojinin de gelişmesiyle doğal kokular taklit edilerek çok başarılı sentetik parfümler üretiliyor. Evde parfüm yapmak ise özellikle doğal yaşamaya çalışan, temiz içerikli ürünler kullanmak isteyenlerin çokça ilgisini çekiyor. 

Evde Parfüm Nasıl Yapılır?

Evde kalıcı parfüm yapmak mümkün mü? sorusu sıkça karşılaştığımız sorulardan birisi. Elbette sentetik parfümler kadar kalıcı olması mümkün değil ancak doğal yağları kullanarak hem doğanın kokularından sadece kendinize özel parfümü yaratabilir hem de temiz içerikli parfüm kullanarak toksik kimyasalların zararlı etkilerinden korunabilirsiniz. Maliyeti de satın alacağınız parfümlere göre oldukça düşük olacaktır.

Parfüm Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Evde parfüm yapımı için öncelikle bir baz yağa ihtiyacınız olacak. Baz yani taşıyıcı yağlar parfüm notalarımızı oluşturan kokulu yani uçucu yağların seyreltilmesi ve güvenle cildimize sürülebilmesi için çok değerli. Ayrıca taşıyıcı yağlar tohum yağları olduğu için cildimize faydalı etkileri var. Taşıyıcı yağların alerji riski yoktur. Cildi kurutmaz, cildi nemlendirici etkileri vardır.

Evde doğal parfüm yapmak için uçucu yağlara ihtiyacımız var. Kokusunu sevdiğiniz uçucu yağları seçmeniz bu noktada önemli. En az 3 uçucu yağ seçmeniz iyi olacaktır.

Evde parfüm yapımında yağları karıştırmak için cam malzeme kullanabiliriz. Cam beher, cam baget karıştırıcı ve parfümünüzü saklamak ve kolayca kullanmak için cam roll on şişe kullanmak pratik olacaktır. 

Parfüm yapımı için gerekli malzemeleri özetleyelim.

Parfüm Yapımında Kullanılan Yağlar

Parfüm yapımında hangi yağlar kullanılır? Doğal parfüm yapımında 1 taşıyıcı yağ ve uçucu yağlar kullanılır. 

Taşıyıcı yağ olarak en ideali soğuk sıkım jojoba yağıdır. Jojoba yağı her cilde uyumlu yapısı ve kokusuz olması sebebiyle yağ bazlı parfüm yapımında kullanılan ideal taşıyıcı yağdır. Kokusuz taşıyıcı yağ olarak tatlı badem yağı da kullanabiliriz. 

Parfüm yapımında en çok tercih edilen uçucu yağlar

Kokusunu sevdiğiniz uçucu yağlardan en az 3 adet seçerek kendi kokunuzu yaratabilirsiniz.

Evde Doğal Parfüm Yapımı Formülü

Jojoba yağı: 10 ml

Toplam uçucu yağ: 6 damla

Cam beher içinde iyice karıştırıp roll-on şişeye boşaltın. 10 gün beklediğinde koku oturacaktır ve parfümünüz kullanıma hazır hale gelir. 


Evde doğal parfüm yapımı için tek bir ürün satın alarak kolayca parfüm yapmak isterseniz parfüm yapma seti ürünümüzü inceleyebilirsiniz.