HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI NASIL KULLANILIR?

Afrika ve Güneydoğu Asya bölgelerinde yetişen tropikal iklim ağaçlarından olan Hindistan cevizi ağacı palmiye tipi gövdesi ve boyu 3-4 metreye ulaşan uzun yapraklarıyla diğer ağaçlardan oldukça farklı, kendine has özellikte bir ağaç. Tadı hoş olan ve pek çok şifası bulunan Hindistan cevizi sütü ise meyvesinin orta kısmında bulunuyor.

Hindistan cevizinin en az meyvesi ve sütü kadar ünlü olan başka bir ürünü de yağı elbette. Hindistan cevizi meyvesinin soğuk sıkılmasıyla elde edilen Hindistan cevizi yağı, hem gıda hem de kozmetik kullanımda sıklıkla kullanılan bir doğal yağ. Özellikle hoş kokusu ve kullanım alanının fazla oluşu son günlerin en popüler yağı haline getirdi Hindistan cevizi yağını. Hindistan cevizi yağının cilde faydalarının yanı sıra, hamur işlerinden saç bakımına, kozmetikten ağız bakımına kadar pek çok kullanımı mevcut.

  • Öncelikle harika bir nemlendiricidir. Hem cildiniz hem de saç bakımınız için kullanıp harika sonuçlar alabilirsiniz. Kuru ciltler için idealdir. Kırışık gidermede yardımcıdır.
  • Hindistan cevizi yağının hoş kokusu ve mükemmel nemlendirme özellikleri onu ideal bir masaj yağı yapar. Ağrıyan kasları gevşetir, rahatlatır.
  • Makyaj temizlemede kullanabilirsiniz. Göz makyajını çıkarmada çok başarılıdır. Hindistan cevizi yağını nemli bir pamuk yardımıyla kullanarak makyajınızı temizleyebilirsiniz.
  • Doğal deodorant olarak kullanabilirsiniz.
  • Hindistan cevizi yağı cilt çatlaklarını azaltır.
  • Egzama ve kaşıntı giderici özelliğinden faydalanabilirsiniz.
  • Hindistan cevizi yağı kahveniz için harika bir krema olabilir.
  • Hindistan cevizi yağı ile omletinizi pişirebilir, tostunuzu yağlayabilir ya da mısır patlatabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz kullanım alanları dışında, uçucu yağların şifasından faydalanmak amacıyla Hindistan cevizi yağını baz yağ olarak ya da diğer baz yağlarla karıştırarak aromaterapide sıklıkla kullanmaktayız. Örneğin :

  • Hindistan cevizi yağı saç bakımında kullanılacaksa eşit miktarda tatlı badem yağıyla karıştırılıp kullanılabilir.
  • Üşütme kaynaklı mide ağrılarında 10 ml Hindistan cevizi yağı içerisine 1'er damla lavanta, limon ve kekik uçucu yağı ilave ederek karın bölgesine masaj yapmak rahatlatacaktır.
  • Baş ağrısında 1 kaşık Hindistan cevizi yağı içerisine 1'er damla lavanta ve biberiye uçucu yağlarından ilave edip şakaklara masaj yapabilirsiniz.

Tüm bu kullanım alanları ve daha fazlası ile Hindistan cevizi yağını yaşamınıza katmak ve satın almak isterseniz Olivya Dükkan'a bekleriz.

Olivya Dükkan saç bakım yağı soğuk sıkım hindistan cevizi yağı içerir.

Oldukça fazla kullanıma alanına sahip baz yağlardan biri olan Hindistan cevizi yağını satın alırken, diğer tüm baz yağlarda olduğu gibi soğuk sıkım olmasına dikkat etmeniz gerektiğini hatırlamak isteriz. 

Son bir hatırlatma! Hindistan cevizi yağı bazen sıvı bazen de beyaz katı formda karşımıza çıkar. Bunun nedeni Hindistan cevizi yağının, 19-22 °C nin altı ortamlarda donuklaşmasıdır. Bunun üstünde sıcaklıklarda ise sıvı forma gelir. Katı formda kullanmayı tercih ediyorsanız buzdolabında saklamanızı öneririz.