JOJOBA YAĞININ CİLDE FAYDALARI

Klasik bir yağdan çok sıvı mum şeklinde olan jojoba yağı, kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılan bir doğal yağ. Çoğunlukla Güney Amerika'da yetişen küçük jojoba çalılıkları bu çok değerli ve önemli yağı taşıyorlar. Bu çalıların küçük fındıklarının soğuk sıkılmasıyla elde edilen jojoba yağı saç ve cilt bakım maskelerinde kullanıldığı gibi, diğer doğal yağlarla birlikte kullanımı da öneriliyor.

Marifetleri arasında yaraları iyileştirmek, güneşten korumak ve saç bakımı yapmak olan jojoba yağı, özellikle yağlı ve karma ciltler için harika bir nemlendirici. Ciltte neredeyse hiç yağ ışıltısı bırakmıyor. Mumsu yapısıyla cildi yağlandırmadan nemlendiriyor, onarıyor ve cilt tarafından kolayca emiliyor. Eşit oranda iyi bir biçimde cilt üzerinde yayılarak cildi koruyor. Cildin nem dengesini düzenleyip nem kaybını önlüyor. En büyük avantajı ise sıcağa ve bakterilere karşı dayanıklı olması. Bu özelliği jojoba yağının koruyucuya ihtiyaç duymadan yıllar sonra bile bozulmadan kalmasını sağlıyor.

Doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan jojoba yağı, içerdiği E vitamini sayesinde kırışıklık gidermede yardımcı bir doğal yağ. Antibakteriyel ve ve iltihap giderici özelliği sayesinde ciltteki sivilce, akne gibi sorunları giderebiliyor. Çatlak ve yaralarda, özellikle kuşburnu çekirdeği yağı ile kullanılırsa mükemmel sonuçlar elde edilebiliyor.

Jojoba yağı kokusuz olma özelliği sayesinde doğal parfüm yapmak için ideal. Alkolsüz parfüm tercih edenler, bu mumsu sabit yağı diledikleri uçucu yağ karışımlarını seyreltmek için kullanabilirler.

JOJOBA YAĞI VE CİLT BAKIMI

  • Jojoba yağı cildi nemlendirir, besler. Günlük nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.
  • Cildi yağlandırmadan nemlendirdiği için yağlı ciltler bile rahatlıkla kullanabilir.
  • Jojoba yağı ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcıdır.
  • Ciltteki yara ve aknelerin giderilmesinde yardımcıdır, çatlakların görünümünün azalmasını sağlar.
  • Jojoba yağı ile makyajınızı çıkarabilirsiniz. Bir parça pamuğu biraz ıslatıp üzerine 3-4 damla jojoba yağı damlatıp tüm yüzünüzü silebilirsiniz.
  • Jojoba yağı kolay kolay bozulmadığından, diğer doğal yağ karışımlarında rahatlıkla kullanılabilir. Jojoba yağını kullanarak kendinize cilt bakım serumları hazırlayabilirsiniz.

YAĞLI VE KARMA CİLTLER İÇİN YÜZ SERUMU ÖNERİSİ

Jojoba yağı: 50 ml (yaklaşık 5 yemek kaşığı)

Lavanta uçucu yağı: 10 damla  

Karıştırarak tüm cilde uygulayabilirsiniz.

JOJOBA YAĞI VE SAÇ BAKIMI

  • Saç derisini besler, nemlendirir.
  • Saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur.
  • Jojoba yağı saçların kırılmasını önler, canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar.
  • Harika bir saç bakım yağı olan jojoba yağını ister tek başına isterseniz diğer doğal yağlarla karıştırarak saç bakımınızda kullanabilirsiniz.

SAÇ BAKIM YAĞI ÖNERİSİ

Jojoba yağı: 50 ml

Argan yağı: 50 ml

Biberiye uçucu yağı: 15 damla

Lavanta uçucu yağı: 20 damla

Saçlarınızı yıkamadan önce, karışımı saç derisine masaj yaparak uygulayın. 40-45 dakika bekletip yıkayabilirsiniz.

Jojoba yağı içeren Olivya Dükkan ürünleri için hemen tıklayın. Kaş bakım yağımakyaj temizleme yağıylang ylang masaj yağılimonotu-okaliptus masaj yağısaç bakım yağıtırnak bakım yağıvücut bakım yağıyüz serumu

JOJOBA YAĞI KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDELİM?

Jojoba yağını satın alırken soğuk sıkım olmasına dikkat edelim, yüksek sıcaklıklarda sıkım yapıldığında doğal yağların faydalı içerikleri kaybolabiliyor ve yukarıda saydığımız etkileri göremeyebiliyoruz.

Ve unutmayalım ki Jojoba yağı ilaç değildir, herhangi bir hastalığın tedavisini sağlamaz. Kesinlikle ağza alınmaz, sadece harici kullanım içindir. Tüm kullanımlarda, herhangi bir hastalığınız varsa mutlaka doktorunuza danışın. Çocuklarda ve hamilelerde kullanımı önerilmez. Hassas ve alerjiye yatkın kişiler kullanımda dikkatli olmalıdır. Kullanmadan önce cildin küçük bir bölgesinde denemelidir.