KAŞ BAKIM YAĞI NE İŞE YARAR?

Kaşlarımız zaman zaman cansızlaşır, dökülür ve seyrekleşir. Bu durumlarda kaşların bakıma ihtiyacı olabilir.

Kaş bakımı için kaş bakım yağı ya da kaş bakım serumu kullanabiliriz. Doğal yağlar sayesinde kaşlar beslenir, güçlenir. Kaş bakım yağı kaşlarınızın dökülmesini azaltır ve gürleşmesine yardımcı olur.

Kaş kirpik bakım yağını hazır satın alabilirsiniz. Ya da satın almak yerine doğal yağlarla kendiniz evde de hazırlayabilirsiniz.

KAŞ KİRPİK BAKIMI İÇİN HANGİ YAĞLAR KULLANILIR?

Kaş ve kirpik bakımı için doğal yağlardan faydalanabiliriz. En çok kullandıklarımız:

BADEM YAĞI

Yüksek oranda E, A ve K vitaminleri içeren soğuk sıkım tatlı badem yağı, saç bakımında olduğu gibi kaş ve kirpik bakımında da oldukça başarılıdır. Kaşların dökülmesini önler, daha gür çıkmasına yardımcı olur. Kirpik besleyicidir, kirpikleri daha hızlı uzaması için destekler.

HİNT YAĞI

Ricinus communis adlı bitkinin tohumlarından elde edilen hint yağı kozmetikte değerli yağlardan biri. Yeni kıl çıkmasını destekleyen doğal yapısı sayesinde kaş ve kirpikleri besler, güçlendirir. Saç, kaş ve kirpik doğal bakımında en çok kullanılan doğal yağların başında gelir.

JOJOBA YAĞI

Klasik bir yağdan çok sıvı mumsu yapısıyla jojoba yağı kozmetikte özellikle saç ve kaş bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılır. E ve D vitaminlerinden zengin bu kıymetli doğal yağ cilt sebumuna yapısal olarak çok benzer. Cilt ile çok uyumludur. Kaşlı deriyi güçlendirir ve nemlendirir.

ARGAN YAĞI

Yüksek E vitamini içeriği ile özellikle saçlı derideki kuruluk ve pullanmayı gideren argan yağı kaş ve kirpik güçlendirici yağlardan birisi. Düzenli kullanıldığında kıl köklerini güçlendiren yapısı kaş dökülmeleri engellemeye yardımcı olur.

Kaş bakım yağı içerisine doğal bakımın etkisini arttırmak için bazı uçucu yağları da ilave edebiliriz. Unutmamamız gereken uçucu yağları asla direkt cildimize uygulamamamız gerektiğidir. Mutlaka sabit yağlar içinde belli oranlarda seyreltmemiz gerekir. Kaş bakımı için kullanabileceğimiz uçucu yağlar:

Ylang ylang uçucu yağı

Biberiye uçucu yağı

Sedir uçucu yağı

Lavanta uçucu yağı

KAŞ KİRPİK BAKIM YAĞI FAYDALARI

Doğal yağlar içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde kaş ve kirpiklerin beslenmesi ve güçlenmesine yardımcı olurlar. Çabuk uzamalarını sağlar, dökülmesini önler. Doğal yapıları sayesinde zarar vermeden kaşlarınıza bakım yaparlar.

KAŞ BAKIM YAĞI HAZIRLAMA

Tatlı badem yağı, argan yağı, jojoba yağı ve hint yağından eşit miktarlarda karıştırarak kendinize kaş bakım yağı hazırlayabilirsiniz. Bu bakım yağını kaş ve kirpiklerinize uygulayabilirsiniz. 

Kaş bakımı için uçucu yağlardan faydalanmak isterseniz %1 oranını geçmemek kaydıyla ilave edebilirsiniz. Örneğin, doğal saç bakımında da sıklıkla kullandığımız biberiye uçucu yağı kıl köklerini besleyerek kaşların gürleşmesine yardımcı olur. Kaş dökülmeleri engellemeye yardımcıdır. Yine aynı amaçla sedir uçucu yağını da kullanabilirsiniz. Toplam 40 gr sabit yağ karışımı için 8 damla uçucu yağ yeterli olacaktır. Uçucu yağ kullanıyorsanız, göze kaçabileceğinden, kirpiklere kullanmayınız. Bu karışım sadece kaşlar bakım yağı olarak uygundur.

KAŞ BAKIM YAĞI NASIL KULLANILIR?

Kaş bakım yağının 1-2 damlasını kaş ve kirpiklerinize, gözlerinize kaçırmamaya özen göstererek uygulayın. Haftada 2-3 kez gece yatmadan önce uygulamanız yeterli olacaktır.

KİRPİK BAKIM YAĞI KAŞA SÜRÜLÜR MÜ?

Kirpik ve kaş bakım yağları kıl köklerinin güçlenmesine yönelik hazırlandığı için benzer aktiflerle hazırlanır. Hatta çoğu zaman kaş ve kirpik bakım yağı adıyla beraber satışa sunulmaktadır. Dolayısıyla kirpikler için hazırlanmış bir kirpik bakım yağını kaşlarınız için de kullanabilirsiniz.

Ancak uçucu yağlar kirpik kullanımına uygun değildir. Önermiyoruz. Kaş bakım yağınızın içinde uçucu yağ varsa kirpiklerinize kullanmamanız gerekir.