KUŞBURNU ÇEKİRDEĞİ YAĞI NASIL KULLANILIR?

Hafif yapısı ve yüksek nem verici özelliği ile cilt serumu olarak en çok önerdiğimiz doğal yağ, kuşburnu çekirdeği yağı.

Kuşburnu çekirdeklerinin soğuk sıkılmasıyla elde edilen oldukça değerli bir yağ. Yüksek oranda Alfa Linolenik Asit ve Linoleik Asit içeriği yağın karakteristiğini belirliyor. Bu yağ asitlerinin cilde nem sağladığı, yara ve leke izlerinde etkili oldukları biliniyor.

Özellikle soğuk sıkım yöntemiyle üretildiğinde kuşburnu çekirdeği yağı cildi serbest radikallere karşı koruyor, hücre yenilenmesini arttırarak cildi yeniliyor. İçerisindeki E, C, D, B ve A vitaminleri cildin beslenmesine yardımcı oluyor.

Kuşburnu çekirdeği yağını, kuru yapısı ile ciltte bir iz ve yağ bırakmadan kolayca yayılıp emildiğinden, yağlı ciltler için bile öneriyoruz. Cildin erken yaşlanmasını önlerken, kırışıklık oluşmasını engellemesi de popüler bir yağ olmasının en büyük sebebi.

Her tür cilt yapısında kolayca kullanabildiğimiz kuşburnu çekirdeği yağının faydalarına bir göz atalım.

KUŞBURNU YAĞININ FAYDALARI

  • Antiokasidan özelliğe sahip yağ asitleri barındıran kuşburnu çekirdeği yağı hem tek başına hem de diğer doğal yağlarla beraber kullanımda harika bir nemlendiricidir.
  • Kuru bir yağ olduğu için kolayca yayılır, emilir, yağlı ciltlerde bile sorunsuz kullanılır.
  • Cildin erken yaşlanmasını önler, kolajen oluşumunu destekler, kırışıklık oluşumunun önüne geçer, var olan kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur.
  • Kuşburnu çekirdeği yağı cildi korurken, serbest radikallerle savaşarak hücre yenilenmesini arttırır, özellikle egzama ve akneden kaynaklı yara izlerinin geçmesine yardımcı olur.
  • Hamilelikte olan cilt çatlaklarını hafifletir.
  • Yüzdeki kahverengi lekelerin geçmesine yardımcı olan kuşburnu çekirdeği yağı, özellikle yaşla beraber oluşan lekelerin giderilmesinde rahatlıkla kullanılabilir.
  • İltihap önleyici özelliği ile öne çıkan kuşburnu çekirdeği yağı, yağlı ve iltihaplı ciltler için ideal bir nemlendiricidir.

Kuşburnu çekirdeği yağını isterseniz tek başına cilt serumu olarak tercih edebilir, isterseniz evde hazırlayacağınız bakım ürünlerinizde doğal içerik olarak kullanabilirsiniz. 

Kuşburnu çekirdeği yağının bahsettiğimiz tüm faydalarını görebilmek için soğuk sıkım olmasına dikkat etmemiz şart. Kuşburnu çekirdeği yağı doğal bir yağ olduğu için kontrollü ve önerilen oranlarda kullanıldığında herhangi bir zararı yoktur. Yine de aşırı ve kontrolsüz kullanılmamalıdır.  

Hamilelerin ve emzirenlerin kullanması uygun değildir. Herhangi bir hastalığı olanlar ya da ilaç kullananlar kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.