LAVANTAYI NASIL KULLANALIM?

LAVANTA YAĞI

Lavanta çiçeklerinin su buharı distilasyonu ile elde edilir lavanta yağı. Saf uçucu yağ antimikrobiyal, analjezik ve antienflamatuar etkilere sahiptir. Cilt üzerinde yanıklar, acı ve tahriş durumlarında faydalıdır. Kas ağrılarında, kaygı, gerginlik ve uykusuzluk durumlarında kullanılabilir.

Unutmayalım! Cilt üzerinde direkt kullanmıyoruz. Mutlaka bir sabit yağ ile (tatlı badem, susam vb.) ile seyrelterek cildimize sürüyoruz.

Lavanta yağını buhurdanlık yoluyla da kullanabiliriz. Özellikler yatak odalarında, buhurdanlığınıza damlatacağınız 2-3 damla lavanta uçucu yağı uykuya dalmanıza yardımcı olur.   

Doğal parfüm severler lavanta yağı ile kendilerine doğal parfüm yapabilirler. Jojoba yağı yağ bazlı parfüm için mükemmel bir bazdır. 50 ml jojoba yağı içine 20 damla lavanta uçucu yağı ilave ederek karıştırın. Bir roll on şişe içerisine koyarak bileklerinize sürerek kullanabilirsiniz.

LAVANTA SUYU

Lavanta yağı üretimi sırasında ortaya çıkan saf lavanta hidrosolü cilt için hem faydalı hem de güvenlidir. Özellikle yağlı ve karma ciltler cilt toniği olarak kullanabilirler. Cilt temizliğinde de oldukça etkilidir. Makyaj temizliği için bir pamuğun üzerine biraz lavanta hidrosolü ve tatlı badem yağı damlatarak tüm yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

KURU LAVANTA ÇİÇEKLERİ

Lavanta çiçeklerini evimizde nasıl kullanalım? Minik keseler dikip içerisine kuru lavanta çiçekleri koyup dolap ve çekmece içlerine koyabiliriz. Mis kokulu keseleri yastık kenarınıza da koyabilirsiniz. Rahat bir uyku için…

LAVANTALI ZEYTİNYAĞI SABUNU

Lavanta uçucu yağ kullanarak üretilen zeytinyağı sabununu cilt ve vücut temizliğiniz için kullanabilirsiniz. Mis kokulu doğal temizlik için…

LAVANTA ÇAYI

Rahatlamaya yardımcı lavanta çayını nasıl yapalım? 1 gr kadar çiçek (lavandula angustifolia) üzerine 1 bardak kadar kaynar su ekleyin. 15 dk kadar demleyip süzün. Günde 1 kere afiyetle içebilirsiniz.