NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Bizim topraklardan bir meyvedir nar. Sonbahar mevsiminde gösterir yüzünü bize. Meyvesinden kabuğuna hatta çekirdeğine kadar şifa kaynağı olarak bilinir. Aynı zamanda lezzetlidir de. Meyve olarak yenmesinin yanında, salatalara tat olarak eklenebilir, nar ekşisi olarak salata sosu olur. 

Nar Çekirdeği Yağı, nar çekirdeğinin soğuk sıkılmasıyla elde edilir. Nar çekirdeği yağı içerdiği doğal antioksidanlar, B, K, C ve E vitaminleri ile cilt hasarlarını tamir eder, cildi yumuşatır. Cildi zararlı serbest radikallere karşı korumada yardımcıdır. Yatıştırıcı etkisi vardır nar çekirdeği yağının. Sedef, egzaman ya da kızarıklık, kaşıntı gibi sorunlarınızda cildi sakinleştirmeye yardımcı olur.

Nar çekirdeği yağını aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.

  • Nar çekirdeği yağı iyi bir nemlendiricidir. Hem cilt nemlendirme hem de saç bakımında kullanılabilir.
  • Nar çekirdeğinin antioksidan özelliğinden dolayı nar çekirdeği yağını, tek başına ya da diğer soğuk sıkım yağlarla karıştırarak nemlendirici serum olarak kullanabilirsiniz.
  • Nar çekirdeği yağı cildi canlandırır, cilt hasarlarını geri döndürerek cildi yeniler ve daha genç görünmesini sağlar.
  • İçerdiği punisik asit sayesinde serbest radikallerle savaşır, ayrıca güneş hasarlarını engeller.
  • Nar çekirdeği yağı tüm cilt tipleri için uygundur. Hatta yağlı ve akneye eğilimli ciltler için de kullanılabilir. Akne oluşumlarını engeller, hafif tahriş olmuş ciltleri yatıştırır. Cilt tarafından kolayca emilir, yağlı his bırakmaz, uzun süreli nem sağlar. Cilt elastikiyetini arttırır.
  • Egzamalı ciltleri rahatlatır. Cilt yaralarını iyileştirir, cildin yeniden yapılanmasına yardımcı olur.
  • Nar çekirdeği yağı cildi yenileme özelliğinden dolayı anti-aging kremlerin içeriklerinde bulunur.
  • İçerdiği antioksidanlar sayesinde ciltteki kolajen üretimini destekler.
  • Nar çekirdeği yağını saç bakım yağı olarak kullanabilirsiniz. Mat ve kuru saçları nemlendirmek için ideal bir yağdır. Saç derisini canlandırarak kepekleri ortadan kaldırır, sağlıklı ve güçlü saç oluşumunu destekler.
  • Nar çekirdeği yağını masaj yağı olarak kullanabilirsiniz. Uzun süreli nem sağlar, yağlı his bırakmaz.

Nar çekirdeği yağını satın alırken en önemli konu diğer tüm baz yağlarda olduğu gibi soğuk sıkım olmasına dikkat etmektir. Belirttiğimiz etkileri göstermesi için narın içeriğindeki yararlı bileşenlerin yağında da bulunması şarttır. Bu da ısıl işlemden geçmemiş, soğuk sıkılmış ürünlerde mümkündür.

Eğer gıda olarak kullanacaksak üretici firmanın Gıda Tarım Bakanlığı onaylı olmasına dikkat etmek gerekir. Herhangi bir katkı maddesi içermemelidir. %100 saf olmalıdır.

Kullanımda dikkat etmemiz gereken konu da nar çekirdeği yağını serin ve kuru yerde saklamamız gerektiğidir. Direkt güneş ışığına maruz bırakmamalıyız.  Gıda kullanımlarında önerilen miktardan fazla kullanmak zararlı olabilir. Dahili kullanımdan önce alerjik reaksiyonlara karşı vücudun küçük bir yerinde denenmesi önerilir. Ve herhangi bir hastalığınız varsa veya ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Sağlıklı günler…