ÖLMEZ ÇİÇEK UÇUCU YAĞI

Özellikle son 10-15 yılda çok değerlenen ölmez çiçek, özellikle cilt problemlerinde çok etkili. Botanik adı  “Helichrysum italicum” olan ölmez çiçek kendine özel sarı çiçekleriyle tipik bir Akdeniz bitkisi. Çiçekleri koparıldığında bile solmadığından ölmez çiçek adını almış.

Bitkinin çiçeklerinden buhar distilasyonu ile üretiliyor ölmez çiçek uçucu yağı. Kozmetik ürünlerinin değerli bir hammaddesi olmasının yanında aromaterapide de severek kullanıyoruz. Güçlü, zengin, meyvemsi kokusu orta notalardan.

Bilinen herhangi bir tehlikesi olmayan ölmez çiçek uçucu yağı, pek çok araştırma ve çalışmaya konu olmuş ve antienflamatuvar, antimikrobiyal ve antispazmodik özellikleriyle öne çıkmıştır. Güvenli diyebileceğimiz uçucu yağlardan birisidir.

ÖLMEZ ÇİÇEK VE CİLDE FAYDALARI

Cildimiz için çok etkili bir uçucu yağ ölmez çiçek. Özellikle morarma, ezilme, acı durumlarında oldukça faydalı. Cildin yenilenmesini destekleyen bileşenleri sayesinde cilt serumlarının anti-aging özelliklerini arttırır. Göz altı morluklarında etkili olduğundan göz altı kremleri formüllerinde yerini alır. Akne ve dermatitlerde, yara izlerinde tedaviye destek olarak kullanılabilir.

Kas ve eklem ağrılarında fayda sağlayabilir. Kokusu herkese hitap etmese de gerginlik durumlarında rahatlama sağlar.

Fiyatı oldukça yüksek ölmez çiçek uçucu yağının. Güçlü anti-aging etkisi sayesinde az miktarları bile etkili.

Tüm uçucu yağlarda belirttiğimiz gibi güçlü etkilerinden dolayı uçucu yağları direkt cildimize kullanmıyoruz. Mutlaka cildimize uygun bir sabit yağ içerisinde seyreltiyoruz. Uçucu yağlar ilaç değil, asla ağza alınmaz. Herhangi bir hastalığınız varsa ya da ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışmadan kullanmayınız.