SELÜLİT MASAJI HANGİ YAĞLARLA YAPILIR?

Selülit kadınların büyük çoğunluğunda az ya da çok ne yazık ki var. Bir sağlık probleminden çok görünümüyle bize rahatsızlık veren selülit açıkçası bir yağ sürmekle ya da tek bir masajla düzelecek bir durum değil. Sabırla ve bütünsel yaklaşarak yapılan uygulamalarla selülit görünümünün azaldığını söylemek mümkün.


SELÜLİT NEDİR?

Selülit, deri altı yağ dokusunu etkileyen ve portakal kabuğu görünüme sahip, daha çok bölgesel bir bozukluk olarak tanımlanıyor. Östrojen kaynaklı olduğu biliniyor ve bu sebeple çoğunlukla kadınlarda görülüyor. Diğer sebepleri ise aşırı kahve içmek, sigara kullanmak, hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenmek, hızlı kilo alıp vermek ve hormonal değişimler olarak belirtiliyor.

"Selülitim var, düzelmesi için ne yapabilirim?" diyorsanız işte size birkaç öneri.


SELÜLİT PROBLEMİNE BÜTÜNSEL YAKLAŞIM

Selülit nasıl kaybolur? sorusunun tek bir yanıtı olmadığını yukarıda belirttik. Soruna bütünsel yaklaşmak, yani birden fazla sebebi olabileceğini kabul edip pek çok açıdan yaklaşmak doğru olacaktır. Örneğin yürüyüş selülitleri yok eder mi ya da masaj selüliti azaltır mı sorularının yanıtını tek başına vermek yanlış yönlendirme olacaktır. Ama evet düzenli yürüyüş yapmak ve selülit masaj yağları kullanmak selülitin giderilmesinde büyük fayda sağlayacaktır. 

Selülit problemine bütünsel yaklaşımda aşağıdakileri önerebiliriz.

  • Düzenli yürüyüş
  • Bol su içmek
  • Sağlıklı beslenmek
  • Kuru fırçalama yapmak
  • Bitkisel yağlar ile düzenli masaj 


SELÜLİT MASAJ YAĞI İŞE YARIYOR MU?

Bazı bitkisel yağlar masaj yoluyla uygulandıklarında kan dolaşımını harekete geçirerek selülit görünümünü azaltmada yardımcı oluyor. Özellikle selülitli bölgeye önce kuru fırçalama yapmak, ardından selülit masajı yağı ile masaj uygulamak faydalı olacaktır. Piyasada çok fazla sıkılaştırıcı ve selülit giderici bitkisel yağlar kullanılarak hazırlanmış selülit yağ karışımı satıştadır. Selülit için masaj yağını hazır satın alabileceğiniz gibi evde kendiniz de selülit masaj yağı hazırlayabilirsiniz. Selülit masaj yağı hazırlama için çatlak ve selülite iyi gelen yağları bilmek gerekir. 


SELÜLİT MASAJI HANGİ YAĞLARLA YAPILIR?

Soğuk sıkım yağlardan susam yağı, kayısı çekirdeği yağı ve aspir yağı selülit masajı için kullanılan yağlardır. Portakal uçucu yağı, limon uçucu yağı, greyfurt uçucu yağı, sedir uçucu yağı ve biberiye uçucu yağı selülit masajı yağları için en çok kullanılan uçucu yağlardır. Bu bitkisel yağları doğru oranlarda karıştırarak en iyi selülit yağını elde edebilirsiniz. 


SELÜLİT MASAJ YAĞI TARİFİ

Soğuk Sıkım Susam Yağı: 50 ml

Biberiye Uçucu Yağı: 15 damla

Limon Uçucu Yağı: 10 damla

Sedir Uçucu Yağı: 5 damla

Susam yağının içine tüm uçucu yağları sırası ile ekleyip karıştırın. Selülit masaj yağınız hazır. Selülitli bölgeye masaj yaparak uygulayın. 

Selülit masaj yağı hazırlamak için kullanacağınız cam malzemeleri buradan temin edebilirsiniz.