ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI NASIL KULLANILIR?

Üzüm çekirdeklerinin soğuk sıkılmasıyla elde edilen üzüm çekirdeği yağı, kozmetik losyon ve kremlerin, şampuanların içeriğinde kendine sıklıkla yer buluyor. 

İyi bir nemlendirici olan üzüm çekirdeği yağı, hem cilt nemlendirme hem de saç bakımında kullanılabilir. Antioksidan özelliğinden dolayı üzüm çekirdeği yağını, tek başına ya da diğer soğuk sıkım yağlarla karıştırarak nemlendirici serum olarak kullanabiliriz.

Yüksek oranda linoleik asit içeriği ile bilinen en etkili“kırışık önleyici” doğal yağlardan biri üzüm çekirdeği yağı. Omega 3 ve 6 ile E vitamini içeren üzüm çekirdeği yağı cilt ve vücut için ideal bir nemlendirici.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞININ KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ

  • Antioksidan özelliktedir.
  • Kolay bozulmaz.
  • İnce yapısı ile kolay emilir, yağlı his bırakmaz.
  • İnce çizgi ve kırışıklıkları giderir. Cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır.
  • Karma ciltler için ideal nemlendirici.
  • Tek başına yüz serumu olarak kullanabiliriz.
  • Nemli bir pamuğa 3-4 damla damlatıp göz ve yüz makyajınızı temizleyebilirsiniz.
  • Bir miktar üzüm çekirdeği yağını temizlenmiş cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

KARMA CİLTLER İÇİN CİLT SERUMU ÖNERİSİ

20 ml üzüm çekirdeğiyağı

20 ml kuşburnu çekirdeğiyağı

5 damla lavanta uçucu yağı

4 damla ylang ylang uçucu yağı

Olivya Dükkan makyaj temizleme yağı soğuk sıkım üzüm çekirdeği yağı içerir.

Üzüm çekirdeği yağı doğal bir yağ olduğu için kontrollü ve önerilen oranlarda kullanıldığında herhangi bir zararı yoktur. Yine de aşırı ve kontrolsüz tüketilmemelidir. Ağız yoluyla kullanmak isteyenler mutlaka bir uzmandan destek almalıdır.

Hamilelerin ve emzirenlerin kullanması uygun değildir. Herhangi bir hastalığı olanlar ya da ilaç kullananlar kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Son bir uyarı daha… Yukarıda bahsettiğimiz faydalar soğuk sıkım üzüm çekirdeği yağı için geçerlidir. Unutmayın ki sıkım sırasında ısı artarsa üzüm çekirdeğindeki faydalar kaybolacak ya da azalacaktır.