YAĞ BAZLI YÜZ TEMİZLEYİCİ NEDİR?

Cilt bakımının ilk ve en önemli adımı cilt temizliği. Cildimizi gün boyu biriken yağ, kir ve makyajdan temizlemezsek kullandığımız bakım ürünlerinden verim alamıyoruz maalesef. Hiç makyaj yapmıyorsanız bile gece yatmadan mutlaka cildimizi cilt tipimize uygun bir temizleyici ile temizlememiz gerekiyor. Çünkü gün boyu cildimizde kir ve cildin ürettiği yağ olan sebum birikiyor. Temizlenmeyen ciltte gözenekler bu kir ve yağ ile tıkanıp hem gözeneklerin belirginleşmesine hem de siyah nokta ve akne oluşumuna sebep oluyor. Cildi istenmeyen kalıntılardan arındırmak ve gözeneklerin açık olmasını sağlamak uyguladığımız serum ve nemlendiricinin cildimizden kolayca emilmesi için de çok önemli. Peki cildimiz için en ideal temizleme yöntemi hangisi? 

CİLDİMİZ NASIL DERİNLEMESİNE TEMİZLERİM?

Öncelikle cilt temizliğinde sert içerikli yıkama ürünleri örneğin yıkama jelleri kullanmak bazı durumlarda cilt bariyerine zarar verebiliyor. Sert içerikli yıkama ürünleri, aşırı ve sık yapılan kimyasal ya da fiziksel peeling sağlıksız bir cilt bariyerinin sebeplerinden bazıları. Zayıflamış ya da hasar görmüş cilt bariyeri çok önemli bir sorun. Cilt bariyeri zarar gördüğünde cildimiz pul pul dökülebilir, hassas ve kuru hale gelebilir, renk değişiklikleri gözlenebilir, hatta akne ve kırmızı döküntüler gelişebilir. Sağlıksız bir cilt bariyeri ciltte su kaybına yani nemsizliğe ve sonrasında kırışmaya yol açabilir. Bu yüzden cilt temizliğinde her zamanda cildimizle uyumlu nazik temizleyicileri tercih etmek önemli. Bariyeri güçlendirecek bakım ürünleri kullanmak cildin kendi kendini toparlamasına yardımcı olacaktır.

Cilt bariyerini onarırken bitkisel yağların kullanımı olumlu sonuçlar veriyor. Bitkisel yağlar yapıları itibariyle cilt yapımızdaki yağlara benzeyen yağ asitleri içeriyor. Cildi besliyor, nemlenmesine ve yumuşamasına destek oluyor.

Yağ bazlı yüz temizleyiciler tam da bu noktada çok önemli. Yağ bazlı yüz temizleyici ve cilt temizleme yağı içeriğinde bitkisel yağlar bulunan, bazı formları su ile birleştiğinde sütleşen yani durulanabilir yağ bazlı temizleyici olan yeni nesil temizleyicidir. Makyaj temizleme yağı olarak da karşılaşabilirsiniz. Doğal makyaj temizleme yöntemlerinden biridir. Kore cilt bakım rutininde de önemli adımlardan biri olarak geçiyor. Ciltte biriken kalıntılar çoğunlukla yağ bazlı olduğundan ve benzer benzeri çözer ilkesinden yola çıkarak, yağların en iyi yine yağlarla temizlenip uzaklaştırılması amaçlanıyor. Yağ bazlı temizleyiciler ciltteki fazla yağı, güneş kremini, silikon içerikleri ve makyajı kolayca temizliyor. Göz makyajı doğal nasıl temizlenir sorusuna yanıt da yine yağ bazlı temizleyiciler olacaktır.

Özellikle yağlı cilt tipine sahipseniz, kulağa yanlış gelse de yağ bazlı temizleyiciler sizin için ideal. Çünkü yağ temizleyici gözeneklerin içindeki ve cilt yüzeyindeki fazla yağı, sebumu ve makyaj kalıntılarını nazikçe ve kolayca temizleme özelliğine sahip. Su ile birleştiğinde süt haline gelmesi de kolayca durulanarak yağlı bir his bırakmadan cildi temizlemesini sağlıyor. Yağ bazlı temizleyici ürünler cildi yağlandırmadan derinlemesine temizlediği gibi cildin yumuşacık olmasına, cilt bariyerinin güçlenmesine ve cildin beslenmesine çok önemli katkılar sağlarlar.

YAĞ BAZLI YÜZ TEMİZLEYİCİ NASIL KULLANILIR?

Kuru cildinize yağ bazlı temizleyiciyi her tarafına eşit yayılacak şekilde uygulayın. Masaj hareketleriyle uygulamak etkili temizlik için önemli. Sonrasında ılık ve bol su ile durulayın.

Dilerseniz ciltte çift aşamalı temizlik de yapabilirsiniz.

ÇİFT AŞAMALI CİLT TEMİZLİĞİ NEDİR?

Çift aşamalı cilt temizliğinde yağ bazlı ve su bazlı temizleyiciler kullanılarak iki aşamalı bir temizlik yapılır. İki aşamalı cilt temizliği ya da çift aşamalı cilt temizleme olarak bilinen bu yöntemde birinci aşamada yağ bazlı temizleyicilerle yapılan cilt temizliği sonrası ikinci temizliğin su bazlı bir temizleyici ile yapılmasıdır. Çift aşamalı yüz temizlemede ikinci aşamada su bazlı temizleyici olarak nazik içerikli ve bitkisel kaynaklı ürünler kullanabileceğiniz gibi, süperfat yöntemiyle üretilmiş zeytinyağı sabunlarını da kullanabilirsiniz.  

ÇİFT AŞAMALI TEMİZLİK NE SIKLIKLA YAPILIR?

Çift aşamalı yüz temizleme cildinizin hassasiyetine göre haftada 2-3 kez yapılabilir.

Cilt temizliğinden sonra mutlaka cilt bakımınızı, cildinize uygun bir tonik ve sonrasında nemlendirici ve bakım serumları ile tamamlayın. İyi bir cildin sadece dışardan bakım yaparak mümkün olmayacağını içerden de desteklenmesi gerektiğini unutmayın. Sağlıklı beslenme, yeterli su tüketimi, egzersiz ve kaliteli uyku bütünsel cilt bakımının ayrılmaz parçalarıdır.