YLANG YLANG YAĞI NASIL KULLANILIR?

Endonezya ve Madagaskar bölgelerinde yetişen ylang ylang bitkisi sarı çiçeklere sahip ve hoş kokuludur. Hoş kokusu ylang ylang yağını aromaterapinin yanında parfüm endüstrisinde de popüler hale getirmiştir. Ylang ylang içeren parfümler özellikle kadınlar tarafından çokça tercih edilmektedir. Dişil enerji için hangi yağ sorusunun yanıtı ylang ylang uçucu yağı olduğundan buna hiç şaşırmamak gerekir.

Ylang ylang uçucu yağı Cananga odorata adlı bitkinin sarı çiçeklerinin buhar distilasyonu ile elde edilir. Aromaterapide tatlı ve yumuşak kokusuyla güçlü bir yatıştırıcı olarak kullanılır. Stres ve anksiyete durumlarında zihni ve duyguları rahatlatarak fiziksel rahatlama sağlar. Bu özellikleriyle en çok aromaterapi masaj yağlarında tercih edilir. Yine ylang ylang kokusunun yatıştırıcı özelliğinden faydalanmak isterseniz buhurdanlık yağı olarak da kullanabilirsiniz.

Ylang Ylang Kokusu Neye Benzer?

Ylang ylang kokusunun nasıl olduğunu tarif etmek yazarak oldukça güç olsa da tek başına bile parfüm olabilecek bir koku olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Ylang ylang yağı kokusu hakkında bazı uyarılarda da bulunmak gereklidir. Çok güçlü bir yatıştırıcı etkiye sahip olan ylang ylang kokusu hızlı atan nabzı düşürme özelliği olduğundan tansiyon düşüklüğüne sebep olabilir. Dikkatli olmak gereklidir.

Ylang ylang yağı nasıl kullanılır?

Ylang ylang uçucu yağı buhurdanlık yağı ve aromaterapi masaj yağı kullanımlarının dışında cilt bakımında da önemlidir. Cildi nemlendirmeye yardımcı olur, sebum dengesini sağlar. Antioksidan etkisi ile ince çizgi ve kırışıklıklarda etkilidir. Ylang ylang yağı saça faydaları ile de bilinir. Saç derisine de etki ettiğinden ylang ylang uçucu yağı saçın hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saç bakım yağlarının hem etkili olmasına hem de hoş kokmasına katkı sağlar.

Ylang ylang yağı cilde nasıl uygulanır?

Uçucu yağlar kilolarca bitkiden ancak 1-2 kilo elde edilebildikleri için yoğun özelliktedirler. Cilde direkt uygulanmazlar. Mutlaka uçucu yağları cildimize seyrelterek kullanmamız gerekir.

Ylang ylang yağı da cilt uygulamalarında mutlaka sabit bir yağ içerisinde seyrelterek kullanılmalıdır. Yüz bakım yağı olarak kullanmak isterseniz sabit yağ olarak argan yağıjojoba yağı

üzüm çekirdeği yağıkuşburnu çekirdeği yağı kullanılabilir. 20 ml soğuk sıkım jojoba yağı içine 3-4 damla ylang ylang uçucu yağı ilave ederek antioksidan yüz bakım yağı yapabiliriz.

Ylang ylang yağı saç için nasıl kullanılır?

Ylang ylang yağı saç uygulamalarında yine seyrelterek kullanılır. Saç için en iyi sabit yağ argan yağı veya jojoba yağıdır. 50 ml argan yağı içine 7-8 damla ylang ylang uçucu yağı ilave ederek

saç bakım yağı yapabiliriz. Ylang ylang uçucu yağı ile beraber biberiye uçucu yağı da saça faydalı olacaktır. Peki yağlar saçta ne kadar kalmalı? Saç bakım yağı saçta 30-40 dakika bekletilip

uygun bir şampuan veya zeytinyağı sabunu ile yıkanmalıdır.  

Ylang ylang yağı afrodizyak mı?

Ylang ylang uçucu yağı aromaterapide de sıklıkla kullanılan afrodizyak etkili bir yağdır. Bu özelliği ile masaj yağlarında da kullanımı çoktur. 

Ylang ylang uçucu yağı İLAÇ DEĞİLDİR. Hastalıkların önlenmesi ya da tedavi edilmesi amacı ile kullanılamaz. Sadece harici kullanım içindir. Tüm uçucu yağlarda olduğu gibi

cilt uygulamalarında önerilen dozlar aşılmamalıdır. Sabit bir yağ içinde seyrelterek kullanılmalı ve kullanımdan önce alerjik reaksiyonlara karşı cildin küçük bir yerinde denenmelidir.