TATLI BADEM YAĞI

Temiz ve doğal beslenme deyince akla ilk gelen sağlıklı atıştırmalıklardan biri badem. Badem, E vitamini, kalsiyum, çinko, selenyum ve magnezyum açısından oldukça zengin. Uzmanlar her gün 5-6 adet badem tüketmenin özellikle kalsiyum takviyesi, sağlıklı saç ve cilt için önemli olduğunu söylüyor. Bu kadar değerli içeriklere sahip olması sebebiyle bademin yağına kozmetik içeriklerde de sıkça rastlıyoruz elbette.

Tatlı badem yağı, badem çekirdeklerinin soğuk sıkılmasıyla elde edilir. A ve K vitaminleri içeren badem yağı, protein bakımından da zengindir.

Aromaterapide sıkça kullanılan tatlı badem yağı hassas ciltler ve bebeklerde dahi kullanılabilen bir doğal yağdır.   

BADEM YAĞI NASIL KULLANILIR?

·         Tatlı badem yağı iyi bir nemlendiricidir. Hassas ciltlerde dahi kullanılabilir. Cildi besler, yumuşatır, yatıştırır.

·         Badem yağı cilt çatlaklarının önlenmesine ve giderilmesine yardımcı olur.

·         En çok tercih edilen baz yağ olan tatlı badem yağı, lavanta yağı, limon yağı, portakal yağı gibi uçucu yağları seyreltmek için rahatlıkla kullanılabilir. Uçucu yağlar çok konsantre ürünler oldukları için direkt kullanım önerilmez. Bir baz yağ ile karıştırıp kullanmak gerekir. İşte tatlı badem yağı bu seyreltme için ideal bir baz yağdır. Uçucu yağları nasıl seyreltilir? Daha fazla bilgi için blog yazımıza göz atın!

·         Tatlı badem yağı kuru saçlar için harika bir saç bakım yağıdır. Direkt olarak uygulayabilir, ya da diğer baz yağlar, susam yağı, zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı ile karıştırıp saç bakımınız için kullanabilirsiniz.  

·         Tatlı badem yağı dudak çatlaklarını gidermede çok başarılıdır. Bal ile karıştırarak dudaklarınız için kullanabilirsiniz.

·         Tatlı badem yağı sedef ve egzama etkilerini azaltır. Lavanta yağı ile karıştırarak cilde uygulandığında kaşıntı ve kızarıklıkların giderilmesine yardımcı olur.

·         İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde yaşlanma etkilerini azaltır. Özellikle göz çevresindeki kararmaları badem yağı kullanarak azaltabilirsiniz.

·         Tatlı badem yağını makyaj temizliğinde kullanabilirsiniz. Nemli bir pamuğa birkaç damla badem yağı damlatıp tüm yüzünüzü hatta göz makyajınızı bile temizleyebilirsiniz.

·         Tatlı badem yağı kirpik besleyicidir. Kirpik diplerine badem yağı sürmek faydalı olacaktır. Kirpiklerin daha hızlı uzamasını yeni kirpik çıkmasını sağlar.

·         Tatlı badem yağını düzenli olarak kaşlarınıza sürdüğünüzde kaşlarınızın dökülmesini engeller, yeni kaşlar çıkmasına yardımcı olur.

·         Tatlı badem yağı ideal bir masaj yağıdır. Masajda etkisini ve kokusunu hissetmek istediğiniz uçucu yağ için harika bir baz olur. Lavanta kokusunu seven ve lavantanın şifasından faydalanmak isteyenler, 100 ml tatlı badem yağı içerisine 40 damla lavanta uçucu yağı ilave edip karıştırarak kendisine mükemmel bir masaj yağı yapabilir.

 Tatlı badem yağı içeren ürünlerimiz kaş bakım yağımasaj yağıtırnak bakım yağıvücut bakım yağı. Doğal yağlarla bakım için ürünlerimizi tıklayıp inceleyebilirsiniz. 

Badem yağı doğal bir yağ olduğu için kontrollü ve önerilen oranlarda kullanıldığında herhangi bir zararı yoktur. Yine de aşırı ve kontrolsüz tüketilmemelidir. 

Hamilelerin ve emzirenlerin kullanması uygun değildir. Herhangi bir hastalığı olanlar ya da ilaç kullananlar kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Son bir uyarı daha… Yukarıda bahsettiğimiz faydalar soğuk sıkım badem yağı için geçerlidir. Unutmayın ki sıkım sırasında ısı artarsa badem yağındaki faydalar kaybolacak ya da azalacaktır.