TEMİZ İÇERİKLİ ÜRÜN NE DEMEK?

Gün geçtikçe sentetik kimyasalların sağlığımızı tehdit ettiği ortaya çıkıyor. Temiz içerikli ürünlere olan ilgi de artıyor. İnsan sağlığına ve çevreye zararsız ürün anlamına gelen temiz içerikli ürün hem gıda hem de kozmetik sektöründe yerini almaya başladı. 


NEDEN DOĞAL KOZMETİK KULLANMALIYIZ?

Doğal olana ilginin gitgide arttığı bu dönemde yediklerimiz ve içtiklerimiz kadar cildimize sürdüklerimiz de önem kazanmaya başladı. Doğal kozmetik ürünlere artan talep de bunun en belirgin sonucu. Her ne kadar kozmetik ürün en üst tabaka olan epidermis ile ilgilense de yapılan araştırmalar gösteriyor ki maalesef kozmetik ürünler sistemik dolaşıma katılıyor. Tıpkı besinler gibi kullandığımız bakım ve makyaj ürünlerini de vücudumuza alıyoruz. Bu da demek oluyor ki kullandığımız kozmetikler yüzünden vücudumuz tanımadığı, yabancı olduğu maddelerle karşılaşıyor. İstenmeyen bu durum sağlığımızı tehdit eden sonuçlar doğuruyor. Peki bu ihtimali en azından azaltabilmek için neler yapabiliriz?

İşte bu noktada, tüm dünyada sağlıklı yaşam ve doğal gıdalar popüler iken, hem cilt bakım ürünleri hem renkli kozmetik kullanımında temiz kozmetik de ihtiyaç haline geldi.


TEMİZ KOZMETİK NEDİR? 

Vücuda ve çevreye zarar vermeyen içeriklerden oluşan kozmetik anlamına gelen temiz içerikli kozmetik aslında zararlı kimyasallar, sentetik renklendirici ve katkılar içermeyen daha çok bitkisel kaynaklı içeriklerden oluşan kozmetik ürünlerdir.

Bitkiler milyonlarca yıldır yeryüzünde. İnsanlık tarihinden çok daha eski. Bitkisel kaynaklı içerikler biyolojik kaynaklı olduklarından cilde uyumlu, metabolik yük oluşturmuyor. Kozmetik görevi yanında cildi besliyor ve onarımına yardımcı oluyor. Üstelik çevreye ve doğaya zararsız. Doğal kozmetik ürünleri üretilirken mineral yağlar, parafinler, sentetik boyalar ve sentetik kokular, toksik koruyucular (parabenler veya formaldehit), silikonlar ve SLES ve benzeri kimyasalları kullanılmıyor. Hem insan sağlığına hem de çevreye dost ürünler tüketiciyle buluşuyor.

Konu makyaj ürünleri olunca, elbette bitkisel kaynaklı olanların kalıcılığı sentetik içerikli ürünler kadar değil. Ayrıca örneğin doğal ruj rengi ve doğal ruj tonları sentetik rujlar kadar çeşitli de değil maalesef. Ancak tüm bunlar, alerji ve hassas cilt problemlerinin her gün arttığı böyle bir dönemde, sağlığımız söz konusu iken, sağlıklı bir cilt ve yaşam için kesinlikle göz ardı edilebilir.


DOĞAL KOZMETİK ÜRÜNLERİ NELERDİR?

Doğal kozmetik ürünler temiz içerikli kozmetik ürünler olup genellikle cilt bakım ürünleri olarak karşımıza çıkar. Kremler, losyonlar, serumlar, cilt yıkama ürünleri temiz içerikli ise, bitkisel bazlı hammaddelerle üretilmiş ise doğal kozmetik olarak adlandırılır. Ayrıca son yıllarda bitkisel kozmetik markaları renkli kozmetik için de çalışmaya başladılar. Temiz içerikli ruj, far, kapatıcı gibi doğal kozmetik ürünleri de piyasaya çıkmaya başladı.

Özellikle ruj, makyaj yapmayı seven herkesin kullandığı kozmetik ürün olma özelliği ile en çok kullandıklarımızdan biri. Dudaklarımıza kullandığımız bir ürün olduğundan vücudumuza alma ihtimalinin çok daha fazla olduğunu düşünürsek içeriği konusunda daha hassas olmamız gerektiği aşikar. Doğal ruj markalarını takip etmekte fayda var.

Peki doğal ruj nasıl yapılır? Sağlıklı ruj markaları temiz içerikli rujları genelde doğal yağlar, balmumu ve doğal pigment ile üretiyor. Ruj sürmeyi seviyor ama sağlığınıza da zarar vermesin istiyorsanız, sizi içerik okumaya ve bitkisel kozmetik markalarını araştırmaya davet ediyoruz.

Doğal makyaj ürünleri kullanmaya başlamak isterseniz ürünlerimizi inceleyip satın alabilirsiniz.


RUJ KAÇ AY KULLANILIR?

Bu sorunun yanıtı kullandığınız ürünün temiz içerikli ruj mu sentetik içerikli ruj mu olduğuna göre değişir. Sentetik içerikli makyaj ürünleri daha uzun süre raflarda kalsın diye ilave edilen koruyucular doğal rujlarda bulunmaz. Dolayısıyla rafta dayanma süreleri çok daha kısadır. Genellikle ambalaj açıldıktan sonra 6 ay sorunsuz kullanabilirsiniz. Yine de satın aldığınız rujun ambalaj bilgilerini mutlaka gözden geçirin.