UYKUDAN ÖNCE DOĞAL CİLT BAKIMI

Sağlıklı bir beden ve ruh için iyi bir gece uykusunun şart olduğu artık bilinen bir gerçek. Bilim insanlarının bile sınırlı sayıda bilgi sahibi olduğu uyku, aslında sadece sosyal hayatımıza bir mola değil, aynı zamanda uyanıkken ortaya çıkan hasarların tedavi edildiği, vücudumuzun şifalandığı bir süreç.

İyi bir uykunun aynı zamanda cilt güzelliğine de katkı sağladığı, canlı, parlak, genç ve pırıl pırıl cildin anahtarı olduğu da biliniyor. Günün yorgunluğunu atıp, tüm vücudun kendini yenilediği gece uykusundan hemen önce cildimize gösterdiğimiz özen de çok önemli. Madem uyku esnasında cilt kendini yeniliyor, öyleyse bu süreçte doğal yağlarla cildimizi desteklemeye ne dersiniz?

Doğal yağlarla cilt bakımı, hem doğanın şifası ile cildimizi tanıştırmanın hem de aromaterapiden faydalanmanın bir yolu. 

RUTİN GECE BAKIMI

Tüm gün bize eşlik eden cildimiz, gece yatmadan temizlenmeyi ve beslenmeyi hak ediyor. Uyku öncesi cildin önce derinlemesine temizlenmesi sonrasında da nemlendirilmesi çok önemli. Çok karmaşık işlemlere ve onlarca ürüne gerek yok. İşte basitçe uygulayabileceğiniz hem doğal hem etkili rutin gece bakımı.

  1. Temizleme
  2. Tonikleme
  3. Nemlendirme ve Besleme

1. TEMİZLEME

Eğer makyajınız varsa, tüm yüzünüzden makyajı temizlemekle başlayın. Makyajı ciltten doğal yollarla temizlemek için aromaterapide hidrosolleri ve soğuk sıkım sabit yağları kullanıyoruz.

2. TONİKLEME

Sabun ile temizleme işleminden sonra cilt ph'ını dengelemek için cildinize uygun bitki suyu (hidrosol) ile tonikleme yapın. Olivya Dükkan bitki hidrosolleri pratik kullanım amacıyla fısfıslı şişede satıştadır. Yüzünüze fısfıslayarak kolayca uygulayabilirsiniz.

3. NEMLENDİRME VE BESLEME

Hidrosol uyguladıktan sonra cildiniz nemliyken cilt tipinize uygun bir sabit yağ ile nemlendirin. 3-4 damla yağ tüm yüze yeterli olacaktır. Cildiniz hem nem kazanır hem de doğal yağ içerisindeki biyoaktif bileşenler sayesinde beslenir.

Cildiniz için uçucu yağların etkilerinden de faydalanmak isterseniz 50 ml sabit yağ içerisine, 10 damla uçucu yağ ilave edip karıştırarak yüzünüze uygulayabilirsiniz. 

  • Normal ciltler: lavanta yağı, ıtır yağı

Sağlıklı bir cilt için bütünsel sağlığımıza önem vermemiz gerektiğini unutmayalım. Güzel bir cilde sahip olmak istiyorsak, temiz beslenmeye, fiziksel aktiviteye, stres kontrolüne ve ruhsal sağlığımıza da özen göstermemiz gerekir. Cilt sadece dıştan sürdüklerimizle iyileşmez.

Cildinizi içten besleyip, dıştan doğal ürünlerle destekleyin. Sağlıklı ve ışıl ışıl bir cildin anahtarı budur.

Doğal yağlar hiç bir hastalığın tedavisi için önerilmez. Cilt bakımınıza doğal yolla destek olur. Herhangi bir hastalığınız varsa, ilaç kullanıyorsanız, alerjiniz varsa mutlaka kullanmadan önce doktorunuza danışın. Dahili kullanımlarda belirtilen dozları geçmeyin.