Sabit Yağlar

Sabit yağlar nasıl elde edilir?

Sabit yağlar bitkilerin tohum ve çekirdeklerinin sıkılmasıyla elde edilen doğal yağlardır. Sabit yağlar taşıyıcı yağ adıyla da bilinir.

Aromaterapi yağları içinde önemli görevleri olan sabit yağlar aynı zamanda doğal cilt bakımının en önemli parçasıdır. Aromaterapide kullanılan sabit yağlar soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen doğal yağlardır.

Sabit yağlar nasıl kullanılır?

Sabit yağlar aromaterapide uçucu yağları seyreltmek için kullanılır.  Sabit yağlar ve uçucu yağlar aromaterapi uygulamalarında kullanılan doğal yağlardır.

Sabit yağlar aynı zamanda doğal cilt bakım yağlarıdır. Sabit yağları güvenle cildinize tek başlarına direkt olarak ya da birkaçını karıştırarak uygulayabilirsiniz. Sabit yağlar çoğunlukla hafif kokulu yağlardır. Kokusuz sabit yağlar aynı zamanda evde doğal parfüm yapımı sırasında da kullanılabilir. Jojoba yağı yağ bazlı parfümler için ideal bir sabit yağdır.

Sabit yağlar nelerdir?

Aromaterapide en çok kullanılan sabit yağlar soğuk sıkım argan yağı, üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı, kayısı çekirdeği yağı, kuşburnu çekirdeği yağı, tatlı badem yağı ve susam yağlarıdır.  


Argan Yağı
rating

Argan Yağı

135,00₺

%100 saf Argan Yağı (Argania Spinosa Kernel Oil)    20 mlSadece Fas'ın güneybatı bölgesinde yetişen Argan ağacı meyvesinin soğuk sıkılmasıyla elde edilir. Çoğunlukla sıvı altın olarak anılır. Argan yağı soğuk sıkım olarak elde edildiğinde yağ asitleri ve E vitamini açısından o..

Aynısefa Yağı

Aynısefa Yağı

122,00₺

%100 saf Aynısefa Yağı (Calendula Officinalis Flower Oil)    100 mlSarı-turuncu arası renkli çiçeklere sahip aynısefa, kendiliğinden yetişebilen soğanlı bir bitkidir. Hemen her yerde yetişebilir. Latince adı ‘Calendula officinalis’tir. Bu yüzden "kalendula" olarak da anılır. Papa..

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

125,00₺

Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi Yağı (Cocos Nucifera Oil) 100 mlHindistan Cevizi Yağı, hindistan cevizi meyvelerinin soğuk sıkılmasıyla elde edilir. Hoş kokusuyla en çok tercih edilen baz yağlardan biridir. Soğuk sıkım hindistan cevizi yağı ne demek?Soğuk sıkım hindistan cevizi yağı, hi..

Jojoba Yağı

Jojoba Yağı

290,00₺

%100 saf soğuk sıkım Jojoba yağı (Simmondsia chinensis oil) 100 mlJojoba Nedir?Jojoba bitkisi çoğunlukla Güney Amerika'da yetişen Simmondsiaceae familyasına ait bir bitki türüdür.Jojoba yağı nedir?Jojoba yağı, jojoba bitkisinin meyvelerinden soğuk sıkımla elde edilir. Yağlı formdan çok sıv..

Kantaron Yağı

Kantaron Yağı

145,00₺

%100 saf Kantaron Yağı (Hypericum Perforatum Oil) 100 mlKantaron Nedir?Tıbbi adı “hiperikum perforatum” olan kantaron otu ülkemizde yol kıyılarında ve çayırlarda kolay yetişen bir bitkidir. Kantaron otuna temmuzdan eylüle kadar açan çiçeklerinin sarı rengi nedeniyle sarı kantaron adı verilir. Sar..

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı Çekirdeği Yağı

145,00₺

%100 saf soğuk sıkım Kayısı Çekirdeği Yağı (Prunus Armeniaca Kernel Oil) 100 mlKayısı çekirdeği yağı, kayısı çekirdeklerinin soğuk sıkılmasıyla elde edilir. Kozmetik ürünlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Kayısı yağı ne işe yarar? Özellikle kuru, olgun ve hassas ciltler için nemlendiric..

Kuşburnu Çekirdeği Yağı

Kuşburnu Çekirdeği Yağı

95,00₺

%100 saf soğuk sıkım Kuşburnu Çekirdeği Yağı (Rosa Canina Fruit Oil) 20 mlKuşburnu çekirdeği yağı soğuk sıkım elde edilir.Cilt için en çok tercih edilen aromaterapi yağlarından biridir. Kuşburnu çekirdeği yağı ne için kullanılır? Kuşburnu yağı iyi bir nemlendiricidir. Cilt nemlendirm..

Susam Yağı

Susam Yağı

145,00₺

%100 saf soğuk sıkım Susam Yağı (Sesamum indicum seed oil) 100 mlSusam yağı nasıl yapılır? Susam yağı, susam tohumlarının soğuk sıkılmasıyla elde edilir. En iyi susam yağı soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen susam yağıdır.Soğuk sıkım susam yağı aromaterapide en çok tercih edilen baz yağlardan ..

Tatlı Badem Yağı

Tatlı Badem Yağı

145,00₺

%100 saf soğuk sıkım Tatlı Badem Yağı (Prunus amygdalus dulcis oil) 100 mlTatlı badem yağı, tatlı badem çekirdeklerinin soğuk sıkılmasıyla elde edilir. Badem yağı en çok tercih edilen baz yağlardan biridir. Kokusu çok hafiftir. Badem yağı ne işe yarar nasıl kullanılır? Tatlı bade..

Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm Çekirdeği Yağı

90,00₺

%100 saf soğuk sıkım Üzüm Çekirdeği Yağı (Vitis Vinifera Seed Oil) 20 mlÜzüm Çekirdeği Yağı, üzüm çekirdeklerinin soğuk sıkılmasıyla elde edilir. Üzüm çekirdeği yağı nasıl kullanılır?Soğuk sıkım üzüm çekirdeği yağı kozmetik amaçlı cilt bakım yağı olarak kullanılır. Cilt bakım serumu olarak kullanab..

Gösterilen: 1 ile 10 arası, toplam: 10 (1 Sayfa)