DOĞAL YAĞLAR İLE YÜZ YOGASI

Son zamanların trendi yüz yogası estetik ameliyat ve botoksun tahtını sallamaya aday gibi. Yüz kaslarını çalıştırarak yapılan bir tür egzersiz olan yüz yogası, yogada tüm vücudumuz için yaptığımız germe ve esneme hareketlerinin yüz kasları için yapılması aslında. Amaç, belirli yüz hareketleri yapılarak cilt altındaki kasların çalıştırılması, güçlendirilmesi ve böylece ciltteki sarkmaların ve çizgilerin düzeltilmesi ve önlenmesi.  

Yüzümüzde de tıpkı tüm vücudumuzda olduğu gibi kaslar bulunmakta. Yaşımız ilerledikçe bu kaslar gevşiyor, yüzümüzde çizgiler ve sarkmalar oluşuyor. İşte yüz yogası tam da bunun için. Kırışıklıklar için estetik, dolgu, botoks gibi uygulamalar bulunuyor ama bu uygulamalar zaman zaman yan etkiler ve istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Yüz yogası tüm bu uygulamaların doğal bir alternatifi.

Yüz Yogası Ne Zaman Yapılmalı?

Akşam veya sabah rahat bir ortamda yapılması önerilir. Haftada 3-4 gün yüz yogası yapmalı, aralarda yüz kaslarımızı dinlendirmeliyiz. Yüz yogasından sonuç alabilmemiz için istikrar ve sabır şart. Hareketleri belli bir süre ve mutlaka düzenli yapmak gerekiyor.

Yüz yogası yapmak için gerekli olanlar sadece ellerimiz ve hareketlerin kolay yapılabilmesi için cilt tipimize uygun doğal bir yağ. Doğal yağ sayesinde hem cildimize uygulayacağımız hareketler için gereken kayganlık sağlanıyor hem de doğal yağların faydalı bileşenleri yoga hareketleri ile beraber cildin toparlanmasına yardımcı oluyor.

Yüz yogasını ayna karşısında yapmak da uzmanların önerisi. Hareketleri doğru yapıp yapmadığımızı anlayabiliyoruz böylece.

  


Yüz Yogası Yağları

Yüz yogası yapmadan önce cilt tipinize uygun doğal yağdan (veya karışımından) veya Olivya Dükkan Yüz Bakım Serumundan 5-6 damla tüm cildinize uygulayın. Uygulamadan önce cildin temiz olduğuna emin olun.

TATLI BADEM YAĞI

  • Tatlı Badem Yağını kuru ciltler yüz yogasında kullanabilir.
  • Antienflamatuvar özellikte, yaşlanma karşıtı ve nemlendirici özelliği yüksek bir doğal yağdır.
  • Soğuktan çatlayan cilde doğrudan tek başına bile çok etkili.
  • Sürme kolaylığı, kayganlığı ve ciltten geç emilimi sayesinde hem harika bir masaj hem de yüz yogası yağı.

 

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI

  • Kayısı Çekirdeği Yağını kuru ve olgun ciltler yüz yogasında kullanabilir.
  • Egzama, kaşıntı ve cilt iritasyonunda çok başarılı olduğu için hassas ciltlerin cilt bakımına katkı sağlar.
  • Yağlı ciltlerde akne oluşturma eğilimi olduğundan yağlı ve karma ciltler tercih etmesin!
  • Tatlı badem yağı ile karıştırarak da yüz yogasında kullanabilirsiniz.

 

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

  • Üzüm Çekirdeği Yağı tüm cilt tipleri için uygundur.
  • Akneli, yağlı ve karma ciltler rahatlıkla yüz yogasında kullanabilir.
  • Yüksek nem verici ve antioksidan özellikte oluşu sayesinde cilt toparlanmasına katkı sağlar. 

 

JOJOBA YAĞI

  • İnsan vücudundakine benzer yapıları içermesi sebebiyle bildiğimiz klasik yağ tanımlarının dışında Jojoba Yağı. Daha çok sıvı balmumu gibi ve kokusuz.
  • Klasik bir yağ olmadığı için özellikle yağlı ciltler yüz yogasında tercih edebilir. Kolay emilir, yağlı his bırakmaz.
  • Dermal enfeksiyonlarda yardımcı, cilt yenileyici ve nemlendirici özellikleri sayesinde cilt bakımında etkili.
  • Kırışıklıklarda faydalıdır.
  • Akne, sedef, akne izi ve egzama durumlarında formüllerde yerini alır.
  • Kuru bir yağ olduğu için, karma ve kuru ciltler üzüm çekirdeği veya kayısı çekirdeği yağı ile karıştırarak yüz yogasında kullanabilirler.

 

KUŞBURNU ÇEKİRDEĞİ YAĞI

  • Kuşburnu Çekirdeği Yağı, yüksek linoleik asit içeriğiyle yine yağlı ve karma ciltler için ideal. Bu cilt tipleri yüz yogasında kullanabilir.
  • A vitamini içerir, kolajen üretimini destekler.
  • Kırışıklıkta etkilidir. Anti-aging özelliği sayesinde yüz yogası etkilerine katkı sağlar.

İçerisindeki retinoik asit güneşte hassasiyet oluşturabilir. Bu yüzden evde kaldığınız günlerde veya gece yaptığınız yüz yogasında tercih ediniz.


OLİVYA DÜKKAN YÜZ BAKIM SERUMU

Olivya Dükkan Yüz Bakım Serumu %100 saf soğuk sıkım yağlar ve uçucu yağlar içeren cilt bakım yağıdır. İçerdiği bitkisel yağlar ile cildinizi besler ve canlandırır. 

Nemlendirirken besleyen serum, cilde iyi gelen yağlar kullanılarak formüle edilmiştir. Bu yüzden yüz yogası yağı olarak kullanabilirsiniz. Doğal yağların kayganlık etkisiyle yüz yoganızı rahatça yaparken, içeriği sayesinde yüz yogasının etkisini arttırmaya yardımcı olur. Hoş yasemin kokusu ile sizi masaj sırasında sakinleştirir, rahatlatır.

Yüz bakım serumunu yüz yogası sonrasında cildinizden temizlemeniz gerekmez.

OLİVYA DÜKKAN YÜZ MASAJ YAĞI

Olivya Dükkan Yüz Masaj Yağı soğuk sıkım yağlardan oluşan yüz masajı yağıdır. Tüm cilt tiplerine uygundur. Komedon skorları düşük soğuk sıkım yüz yağları içerir. Yağlı ciltler için yüz masaj yağı olarak da güvenle kullanılabilir. Yüz yogası için masaj yağıdır. Olivya Dükkan Yüz Masaj Yağını yüz yogası yağı olarak da kullanılabilir. 

Olivya Dükkan Yüz Masaj Yağı, içeriğindeki doğal yağlar sayesinde cildi besler, cildin nem dengesini sağlamaya yardımcı olur. Orta hızda emilime sahip yapısı sayesinde masaj süresince cildinizi kaygan tutar. Masaj sonrası ipeksi bir doku bırakarak emilir.