Yağlı Cilde Yağ Sürülür Mü?

Soğuk sıkım tohum yağları içerdikleri özel bileşenler sayesinde cildimize çok faydalı. Cildi beslerken nem dengesini korumasına yardımcı olur. Kullanırken dikkat etmemiz gerekenler tohum yağının soğuk sıkım olarak üretilmesi, cilt tipimize uygun olması ve kullanım amacına göre emilim hızları.

Yüze Yağ Sürülür Mü?

Cilt bakım yağlarının kullanımında en sık sorulan sorular "yağ kullandığımda cildim yağlı kalmaz mı?" ve "yağlı cilde yağ sürülür mü?" oluyor.

Bu soruların yanıtları taşıyıcı yağların yani tohum yağlarının emilim hızına ve komedon skoruna bağlı olarak değişir. Hızlı emilen yağlar cilde çabuk nüfuz edip yağlı his bırakmadan cildi besler, yumuşatır. Komedon skoru düşük yağlar da ciltte komedon ve sivilce oluşturmayan yağlardır. Komedon indeksi ve komedon indeksi düşük yağlarla ilgili blog yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Ciltten Hızlı Emilen Yağlar

Bilinenin aksine cilt bakım yağlarının bazıları hızlı bazıları yavaş emilir. Ciltten hızlı emilen yağlar yağlı his bırakmaz. Yüze cilt bakım serumu olarak tercih ettiklerimiz ciltten hızlı emilen yağlardır.

Ciltten yavaş emilen yağlar daha çok vücut bakım yağı ya da sıklıkla masaj yağı olarak kullanılır. Masaj yağlarında orta ve yavaş emilen tohum yağları tercih edilir.


Cildimizden Hızlıca Emilen Soğuk Sıkım Yağlar

Kuşburnu Çekirdeği Yağı

Üzüm Çekirdeği Yağı

Jojoba Yağı


Cildimizden Yavaş Emilen Soğuk Sıkım Yağlar

Tatlı Badem Yağı

Susam Yağı

Hindistan Cevizi Yağı


Cilt için Hangi Yağ Kullanılır?

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki cildiniz ister yağlı ister kuru olsun cildinizi besleyici ve nemlendirici tohum yağlarından mahrum etmeyin. Yağlı ciltler mutlaka komedon skoru düşük ve hızlı emilen tohum yağlarını tercih etmeli. Yine cildiniz kuru veya karma ise yüzünüz için komedon skoru düşük ve hızlı emilen yağları, vücut için ise orta derecede emilimi olan yağları kullanabilirsiniz.