HANGİ BİTKİLERDEN TÜTSÜ YAPILIR?

Bitkilerden tütsü yapımı çok eski çağlardan beri değişik ritüeller şeklinde karşımıza çıkıyor. Kimi zaman dini törenlerde, kimi zaman nazardan, kötü enerjilerden korunmak için bitkileri tütsü olarak kullandıklarını biliyoruz.

EVDE TÜTSÜ NEDEN YAKILIR?

Günümüzde bulunduğumuz ortamı kokulandırmak ya da güzel enerjileri çekmek için, yoga ve meditasyon gibi odaklanma gerektiren durumlarda tütsü yakmayı seviyoruz.

EVDE TÜTSÜ OLARAK NE YAKILIR?

Sanırım doğal tütsü çeşitlerinden en çok tercih edilen, hepimizin evinde kolayca bulunan adaçayı. Adaçayı tütsü demeti olarak da satın alabilirsiniz. Doğal tütsü yapımında da kullanılan adaçayı dal ve yaprakları yakıldığında hem hafif ve hoş bir koku bırakıyor hem de sentetik tütsülere göre çok da masum.

ADAÇAYI TÜTSÜSÜ NASIL YAKILIR?

Adaçayını tek bir dal ya da adaçayı tütsü demeti olarak tutuşturun. İyice yandıktan sonra söndürün ve dumanını bulunduğunuz ortamda dolaştırın. Bu işlemi yaparken bir tütsü çanağı kullanmak pratik olacaktır. Olivya Dükkan Tütsü Çanağı kullanabilirsiniz.

HANGİ BİTKİLERDEN TÜTSÜ YAPILIR?

Adaçayı tütsü dışında en kolay ulaşabileceğimiz de lavanta çiçekleri. Lavanta çiçekleri de tıpkı adaçayı gibi tütsü olarak yakılıp kullanılabilir. Adaçayı yapraklarını ve lavanta çiçeklerini tütsülük içinde karıştırıp beraber yakarak da kullanabilirsiniz.

TÜTSÜ OLARAK KULLANILAN BİTKİLER

Doğal tütsü yapımında kullanılan bitkiler adaçayı yaprakları ve dalları, lavanta çiçekleri, biberiye yaprakları, üzerlik tohumugünlük reçinesi (sığla reçinesi), sığla buhuru, tarçın kabukları ve farklı ağaç kabukları olabilir. Tüm bu doğal tütsüler tek başlarına yakılabildikleri gibi birkaç tanesi birleştirilip de doğal tütsü olarak kullanılabilir. Doğal tütsü yapımı ile ilgileniyorsanız evde bu bitkilerden kokusunu sevdiklerinizi birleştirip yakarak işe başlayabilirsiniz.

Tüm tütsü kullanımlarında olduğu gibi tütsü yakma işlemi bittikten sonra mutlaka pencerenizi açarak bulunduğunuz ortamı havalandırmanızı öneririz.